Hudpleietabber du bør unngå

De aller fleste norske kvinner er opptatt av å unngå tørr hud når de velger ansiktskrem. Men mange velger feil produkt og det kan gjøre vondt verre.

Unngå disse hudpleietabbene når du pleier huden. FOTO

En undersøkelse gjort av TNS Gallup for Lilleborg viser at de aller fleste norske kvinner kjøper ansiktskrem fordi de vil tilføre fuktighet. Men hvis du ønsker å unngå tørr hud, må du vite hvordan ingrediensene i hudproduktene du velger faktisk virker.

Det er lett å overkompensere

En av de vanligste feilene mange gjør er å overkompensere for tørr hud. Det er fort gjort å bruke feil produkter og håpe at det vil tilføre mer fuktighet, men det hjelper lite hvis kremen du bruker ikke virker som den bør.

Dette bør du unngå hvis du vil holde på fuktigheten

Flere vanlige ingredienser i hudprodukter kan virke mot sin hensikt. Kroneksemplet er mineraloljer. Mange produsenter inkluderer disse fordi de har en beskyttende effekt. Problemet er at mineraloljer legger seg som et lokk på huden og blokkerer porene. Dermed får ikke huden sjanse til å ta opp ny fuktighet.

Styr unna alkohol

Det er også veldig mange hudpleieprodukter som bruker etanol (alkohol) som løsemiddel. Det finnes gode alternativer til dette, og det er lurt å se etter produkter som har droppet etanol fordi det kan tørke ut huden — noe som jo er det motsatte av det vi vil oppnå.

Reagerer på for høyt parfymerte produkter

Undersøkelsen fra TNS Gallup viser også at svært mange norske kvinner reagerer på produkter med for mye parfyme og andre sterke ingredienser. Hele 63 prosent av de spurte sa de reagerte på dette. Heldigvis er det i dag fullt mulig å finne norske produkter i dagligvarehandelen og andre steder med parfymenivåer som er mer skånsomme – sjekk ut Dr. Greve Sensitiv-serien.

Renser du ikke huden, blir den lettere tørr

En annen vanlig feil som mange begår er å slurve med hudrensen. Etter en lang dag har huden din blitt utsatt for mye forurensning og annen skitt. Dette tetter igjen porene og kan gi urenheter.
Det er veldig viktig å rense huden skikkelig, aller helst med alkoholfrie produkter, for å maksimere fuktopptaket. Dette gjelder spesielt om kvelden, siden huden fornyer seg og tar opp ekstra mye næring når vi sover.

Hudpleietabber du bør unngå

  • Velg produkter som ikke inneholder mineraloljer som sperrer for fuktopptak
  • Styr unna produkter tilsatt etanol (alkohol), som tørker ut huden
  • Om du har ekstra irritert og sensitiv hud bør du vurdere produkter som ikke har for høyt parfymenivå
  • Slurv aldri med rensing av huden morgen og kveld. Ren hud tar opp mer fuktighet

Les også: