Slik reagerer huden på temperatursvingninger

Vinteren er en nydelig årstid, men de iskalde månedene kan også bringe med seg irritasjonsmomenter som tørr, sprukken og gusten hud. Hvordan kan det ha seg at været påvirker kroppen vår på denne måten? Få råd om hudpleie og beskyttelse.

Hudpleie: Dr. Greve pleiende serie. FOTO

Faktumet er at kald luft, kombinert med generelt store temperatursvingninger, er en kjempebelastning for huden. På samme måte som vi forandrer garderoben vår om vinteren bør derfor hudpleierutinene skiftes ut deretter.

Varmt inne, kaldt ute

Temperaturforandringer er en av hudens verste fiender, og om vinteren kan gradestokken inne og ute variere med så mye som 20 grader. Bitende uteluft, kombinert med inneluft som er varm og tørr av fyring, gjør at huden mister fuktighet. Det samme gjelder hyppig håndvask og lange, varme dusjer. Huden strippes for sine naturlige oljer og fettstoffer, og varmt vann er ekstra belastende. Det er dette som gir den tørre og flassende overflaten er huden føles stram, ubehagelig og «ett nummer for liten”.

Bruk ekstra tid på hudpleie

For å unngå irritert hud er det lurt å ta noen enkle forhåndsregler, og ved å bruke litt ekstra tid på hudpleie i vinterhalvåret vil du bli belønnet med en myk hud som gløder av fuktighet og vitalitet:

  • Ikke overdriv dusjing eller vasking av hendene.
  • Bruk pleiende produkter med mye fuktighet. Smør hendene med en god håndkrem hver gang du har vasket dem, og bruk en rik bodylotion rett etter dusjen.
  • Bruk gjerne tre-minutters regelen. Ved å smøre deg innen tre minutter etter at du har gått ut av dusjen, hjelper du huden din med å holde på fuktigheten fra vannet, og kremen får ekstra god effekt.
  • Parfyme og alkohol er med på å tørke ut huden. Bruk milde produkter med mye fukt som gjerne er helt parfymefrie, og se etter produkter som er testet på sensitiv hud.
  • Benytt deg av klær i naturlige materialer, som lar huden din puste.
  • Beskytt ansikt, hender og andre utsatte områder med lue, votter og skjerf når du er ute i kulda.

Produkter tilpasset nordisk vinter

Dr. Greve Pleiende er en serie utviklet spesielt for nordisk klima. Produktene er milde og pleiende mot tørr hud og gir huden ekstra næring slik at den kan holde seg myk og smidig. Produktene er Svanemerket og tørker ikke ut huden.

Gode råd til pleie av huden: