God pleie til tørre hender

Ru og tørr hud er noe mange plages med fra tid til annen. Det kan være flere årsaker til tørre hender, blant annet temperaturforandringer og hyppige håndvask, men det finnes råd. Vi deler våre tips til å få fine og myke hender igjen.

Bruk Dr. Greve Håndkrem for å pleie tørre hender. FOTO

Mens noen plages av tørre hender året rundt, opplever andre at problemet kun oppstår når gradestokken synker. Tørr inneluft og kald uteluft, samt ekstra hyppige håndvask i forkjølelsessesongen kan gi tørre hender. Vil du få myke hender igjen, prøv disse tipsene:

1. Valg av håndsåpe

Hyppige håndvask kan tørke ut hendene, men det betyr ikke at du skal vaske de sjeldnere. Istedenfor å bruke veldig varmt vann, bør du heller vaske med lunkent, samt velge en mild håndsåpe, for eksempel Dr. Greve Pleiende Håndsåpe.

Dette vil virke mindre uttørrende på huden din. Unngå også å vaske hendene med oppvasksåper, da disse kan være tøffe mot huden.

2. Hansker – ute og inne

For å unngå at den kalde temperaturen i vinterhalvåret stjeler fuktigheten fra hendene dine bør du beskytte dem med votter eller hansker. Det kan også lønne seg å bruke oppvaskhansker når du vasker opp for å unngå såper som er tøffe mot huden, og at vannet tørker ut hendene dine.

3. Håndkrem på farten

Å smøre hender er en viktig del av fine og myke hender. Det kan derfor lønne seg å kjøpe med en ekstra håndkrem som du kan ha liggende i vesken eller sekken, slik at du alltid har en håndkrem i nærheten. Velg en mild type håndkrem som inneholder fuktighetsgivende stoffer.

4. Skrubb hendene dine

I blant er det ikke alltid nok med en håndkrem. Hvis de døde hudcellene på hendene dine ikke blir vasket bort, vil ikke håndkremen kunne trekke godt nok inn i huden. Derfor kan det lønne seg med en skrubb.

Og skrubb kan du faktisk lage hjemme! Et godt kjerringråd er å blande litt sukker og olivenolje, og massere hendene dine godt med denne blandingen. La dette virke litt før du skyller av og smører hendene med krem.

Dr. Greve Håndkrem for tørre hender. FOTO

En god håndkrem til tørre hender

Håndkrem Hender og Negler inneholder liposomer og Provitamin B5, som pleier hendene og styrker neglene med inntil 40 prosent. Hendene og neglene blir utsatt for mange former for påkjenninger i løpet av en dag. Derfor trenger de regelmessig pleie og kjærlighet. Kremen trekker raskt inn og etterlater hendene vakre og silkemyke. Håndkremen er dermatologisk testet på sensitiv hud og har en mild duft.

Flere tips: