Stelle negler: Slik får du fine og velstelte hender

Drømmer du om sunne og vakre negler? Her får du våre beste tips til hvordan du kan stelle negler og hender for et velstelt førsteinntrykk.

Dr. Greve håndkrem til stell av hender og negler.

Å stelle negler er viktig velvære. Hender og føtter er faktisk noen av de mest belastede kroppsdelene vi har, og de fortjener dermed ekstra pleie og stell! Hendene skal jo aller helst gi et velstelt førsteinntrykk, men nå som vinteren nærmer seg, er det mange som opplever at de får sprø negler og tørre neglebånd. Dette kan du unngå ved å stelle neglene dine.

Rent, pent og deilig

Neglestell er ikke bare deilig, men resultatet blir også pent og rent. Det finnes mange måter å stelle neglene på – du kan for eksempel gå til innkjøp av et manikyr-sett. I et manikyr-sett finner du alt du trenger, noe som gjør det enkelt å stelle neglene dine selv. I et slikt sett finner du fil, buffer (en myk pussekloss) og poleringsfil, trepinne, neglebåndsolje, håndkrem og forskjellige typer lakk som base coat, farget lakk og top coat. I tillegg bør man ha en acetonfri neglelakkfjerner.

Hjemme-manikyr eller ikke?

For å holde manikyren ved like, bør du gjenta prosessen cirka en gang i måneden. Lakk kan du gjerne bytte oftere, men husk å bruke neglelakkfjerner uten aceton og base coat for å unngå misfarging. Neglebåndsolje og håndkrem bør du bruke hver dag.

Dr. Greve Håndkrem for tørre hender. FOTO

Men hva kan vi gjøre selv når du vil stelle negler, og hva bør proffene hjelpe oss med?

En manikyr kan du enkelt utføre selv, men det er jo selvfølgelig deilig å få en pause i hverdagen og få det utført i salong. Når det kommer til kunstmateriale som gelelakk, gele og akryl, bør man gå til profesjonelle for å få det utført. Det er mye kjemi bak disse produktene, og de skal behandles med respekt for å unngå allergiske reaksjoner og overeksponering.

Stelle negler selv? Slik gjør du det!

Når du har kjøpt et manikyr-sett, kan du enkelt og raskt stelle neglene dine hjemme. Her er noen tips til hvordan du kan stelle neglene dine selv:

  • Begynn med å fjerne eventuell neglelakk. Bruk en neglelakkfjerner som er fri for aceton.
  • Fil neglene. De beste filene er laget såkalte glass- eller mineralfiler. Fil alltid fra kantene og inn mot midten. Da unngår du at neglene fliser seg.
  • Poler neglene med en poleringsfil. Start med den groveste siden for å fjerne eventuelle ujevnheter og riller i neglene, så tar du den fineste siden til slutt.
  • Neglebånd som kryper oppover neglen er ikke så pent og gir et dårlig resultat når du lakker neglene. Masser inn en neglebåndskrem eller en olje langs neglebåndene i noen minutter. Så dytter du neglebåndene forsiktig tilbake med en trepinne.
  • Avslutt med en håndkrem.

Obs!

Det sies at skjønnhet kommer innenfra, og det gjelder også for neglene. Like viktig som god pedikyr og manikyr for å etablere og bevare sterke og vakre negler, er det å ikke jukse med kostholdet. Sørger du i tillegg for å få i deg sink, selen og vitamin B, vil dette være med å opprettholde vakre negler.

Les også: