Slik pleier du føttene dine

Føttene våre får som regel alt for lite oppmerksomhet og kunne fortjent litt ekstra pleie. Her får du fem gode tips til hvordan du kan unngå hard hud på føttene.

Du trenger ikke mange produkter for å pleie føttene. FOTO

Tørr og hard hud på føttene er ikke uvanlig. Årsaken til at vi får hard hud er fordi føttene er utsatt for mye trykk og friksjon, og denne fortykkelsen kommer for å beskytte mot større slitasje. Så hva kan du gjøre for å gi føttene dine pleien de fortjener?

1. Riktig valg av sko

Riktig fottøy gjør ikke bare føttene dine fornøyde – men hele kroppen. Det hevdes at vi går jorden rundt seks ganger i løpet av en livstid, og da sier det seg selv at føttene trenger godt med pleie for å klare denne ferden. Hvilke sko passer best for deg og dine føtter kan du få veiledning om i butikken.

2. Klipp neglene regelmessig

Neglene er til for å beskytte tærne, og trenger også stell. Det anbefales å bruke neglklipper fremfor saks, og tåneglene bør klippes rett over. Klipper du buet ned til siden kan du risikere at neglene graver seg inn i huden når de vokser ut – også kjent som inngrodde negler. Dette kan være svært ubehagelig om huden klemmes av trange sko.

3. Myk opp med deilig fotbad

Et deilig fotbad er godt for tørre og slitne føtter. Ikke ha for varmt vann – det skal være behagelig temperatur, og du må gjerne bruke forfriskende produkter som er beregnet for fotbad. Vannet vil myke opp den tørre, harde huden og stimulere blodsirkulasjonen i føttene.

4. Fjern død og tørr hud

Etter fotbadet, når føttene er myke, er tid for å fjerne overflødig og hard hud. Dette gjør du ved å bruke en god fotfil i kombinasjon med en fotpeeling. Dersom huden er for hard og ikke blir bedre, bør du oppsøke fotterapeut.

5. Tilfør fuktighet

I likhet med resten av huden på kroppen, kan også huden på føttene bli dehydrert. Tilfører du fuktighet til føttene kan du forebygge sprekker, gnagsår og ømme føtter. Gjør det derfor til en vane å smøre føttene ofte. Velg en fotkrem som passer behovet ditt.

Og når føttene har fått pleien de fortjener, er det på tide å pleie hendene?

Les også: