Derfor kan huden reagere på parfyme

Velduftende såper, deodoranter, vaskemidler og hudkremer er produkter vi alle omgir oss med og bruker aktivt i hverdagen. Selv om det gir en deilig duft, er det mange som reagerer negativt på parfyme.

Dr. Greve Sensitv hudpleie uten parfyme. FOTO

Irriterende kjemikalier

Intoleranse mot parfyme kan deles inn i to hovedgrupper; kontaktallergi og duftoverfølsomhet. Begge reaksjonene kan opptre med en gang, men kan også komme snikende ettersom produktet får virke på huden.

Kontaktallergi kan fremkalle plager som kløe og utslett, som hos noen også utvikler seg til eksem, nupper og ubehagelige vabler i huden. Mange beskriver følelsen som en svie på linje med den man får når man brenner seg på brennesle eller brennmanet.

Ved duftoverfølsomhet er det vanlig å oppleve kløe i både hals og nese, så vel som rennende øyne og tett hode.

Lytt til huden

Produkter med et høyt parfymenivå kan være med på å tørke ut huden, og en hud som lever i et nordisk klima vil ofte være sensitiv og derfor mer tilbøyelig for parfymereaksjoner. Både sensitiv og normal hud kan oppleve ubehag i forbindelse med kroppsprodukter som inneholder mye parfyme. Derfor anbefaler vi alle som har opplevd å reagere på parfymerte såper og kremer, om å benytte seg av milde produkter helt uten parfyme.

Parfymefri produktserie

Dr. Greve Sensitiv-serie er spesielt utviklet for ekstra tørr og sensitiv hud, som ofte trenger ekstra pleie.

Den sarte vinterhuden bør få rikelig med næring, for eksempel i form av Dr. Greve Sensitiv Body Lotion.

Kremens fuktighetsgivende egenskaper og innhold av mykgjørende Shea smør gir ekstra pleie til tørr hud, og etterlater den myk, smidig og vital. Kremen trekker lett inn i huden, og er spesielt utviklet for hud som oppholder seg i nordisk klima.

Det kan også være en god idé å bytte ut dusjsåpen med en variant beregnet på hud som blir lett irritert – Dr. Greve Sensitiv dusjgelé er pH-balansert, såpefri og dermatologisk testet på sensitiv hud.

Prøv også en deodorant uten parfyme som et mildere alternativ for huden. Dr. Greve Sensitiv Anitpersirant gir 48 timers beskyttelse.

Flere hudpleietips får du her: