Slik får du frisk hud etter en kald vinter

Iskald vind, regn, snø og kuldegrader setter sitt preg på huden, som blir utsatt for store påkjenninger i løpet av vintermånedene. Her får du enkle hud-tips for nordisk klima.

Dr. Greve dusjsåpe for frisk hud. FOTO

Både temperaturendringer og tørr luft kan være med på å sette huden ut av spill, og mange opplever både tørrhet, nupper og kløe.

Norsk klima, kombinert med varme dusjer, vil på sikt være med på å tørke ut huden. Det er derfor viktig å behandle kroppen deretter. Vi anbefaler å gi både kropp og ansikt litt ekstra oppmerksomhet i løpet av de kaldeste månedene.

Bli kvitt gusten hud

For å bli kvitt den gustne, nuppete og tørre vinterhuden vi i Norden ofte opplever, anbefaler vi Dr. Greves dusjsåper. De er milde, pH-balanserte og forstyrrer dermed ikke hudens egen beskyttelsesbarriere. Har du sensitiv hud, bør du velge en dusjsåpe tilpasset huden din, for eksempel Sensitiv Dusjgelé.

Skrubb kroppen jevnlig med en mild og skånsom peeling som fjerner døde hudceller. De døde cellene på hudoverflaten vil kun opprettholde følelsen av tørrhet, og kroppsprodukter vil ikke trenge like lett inn i huden – dermed gir det heller ikke maks effekt.

Smør i vei

Å tilføre huden nok fuktighet og næring er ekstra viktig når den blir utsatt for ytre påkjenninger. Det kalde vinterklimaet kan gjøre huden gusten og sprukken, så det gjelder å være nøye med hudpleierutinene.

For en sunn glød anbefaler vi  Dr. Greve Pleiende bodylotion.

Den har mange fuktighetsgivende egenskaper, og inneholder i tillegg 100 % ren mandelolje. Dette gir ekstra næring til tørr hud og etterlater den myk og smidig. Mandelolje er i tillegg svært pleiende, og inneholder vitamin E som kan bidra til å gjøre huden mer elastisk.

Ekstra pleie for sart hud

Sensitiv hud er som regel overfølsom for mange typer virkestoffer i både kremer og dusjsåper. Irritert hud og utslett kan oppstå av parfyme eller av for sterke ingredienser.

Dr. Greve Sensitiv Body Lotion er spesielt utviklet for ekstra tørr og sensitiv hud som trenger ekstra pleie når den utsettes for nordisk klima. Den har umiddelbar og langtidsvirkende fuktighetsgivende effekt, og inneholder mykgjørende shea butter. Shea butter hjelper huden å holde på fuktigheten, og reduserer tap av vann ved å danne en barriere på hudens overflate.

En helt fantastisk krem som passer for hele familien.

Få flere gode hudpleietips: