Fet hud? Unngå disse tabbene

Har du fet hud kan det være vanskelig å vite hvordan du skal behandle huden din. Det er jungel av motstridende tips og triks der ute. Men vi har laget en oversikt over hva du bør unngå når du har fet hud.

Unngå fet foundation hvis du har fet hud.

Selv om personer med tørr og sensitiv hud kan ha mange irritasjoner, er det spesielt de med fet hud som møter utfordringer. Urenheter hører ofte med hudtypen, noe som kan være både sjenerende og irriterende. Unngår du disse fem tabbene, kan du bekjempe fet hud og urenheter:

1. Ikke tørk ut huden din

For noen kan det virke logisk at løsningen på fet hud er å tørke ut huden, men dette er absolutt ingen god idé. Dette vil nemlig føre til større talgproduksjon, som igjen gir mer irritert og oljete hud. Er du usikker på produktene du bruker, bør du rådføre deg med en hudpleier.

2. Unngå oljete fuktighet

Det sier seg kanskje selv at du bør unngå kremer som er veldig oljete om du har fet hud, men vi nevner det likevel. Kosmetologer anbefaler ofte bruk av en ansiktskrem som inneholder salisylsyre. Dette vil bekjemper urenhetene på en måte som gir minst skade på huden.

3. Unngå fet foundation

Bruker du foundation bør du velge en lett variant som ikke tetter porene. Her er både mousse- og mineralfoundation et godt valg. Velg også pulverbaserte produkter istedenfor flytende sminke, da pulver ikke har samme tilstoppede effekt.

4. Ikke glem å rense huden etter trening

Å rense ansiktet etter trening er et godt tips uansett hva slags hudtype du har, men spesielt relevant dersom du har fet hud. Grunnen til dette er at fet hud har en større tendens til å utvikle urenheter. Når svetten renner under treningsøkten vil porene åpnes, og dersom huden ikke renses etterpå kan smuss på huden bli til urenheter.

5. Ikke dropp solkremen

Har du fet hud kan det føles som om en tykk solkrem er det siste du trenger på huden din, men solbeskyttelse kan være avgjørende. Har du gamle arr etter akne kan disse bli til permanent mørke flekker om de utsettes for solen.

Les også: