Hva er fet hud?

Har du store porer, lett for å få skinnende hud og kviser i ny og ne? Ja, da har du mest sannsynlig fet hud. Å bruke feil produkter er noe mange med denne hudtypen gjør. Her får du en liten guide til hvordan du pleier fet hud.

Kvinne smører krem på fet hud.

Hva er fet hud?

Fet hud kjennetegnes som blank og skinnende, med en ujevn tekstur og store, åpne porer. Ofte kan også fargen i huden virke litt gusten, noe som kan skyldes nedsatt blodsirkulasjon. Denne hudtypen har også ofte en overproduksjon av talg. Talg er bra for huden, da det smører og beskytter, men for mye kan gjøre huden mer tilgjengelig for kviser og urenheter.

Om du har fet hud eller ikke, kan være genetisk, hormonelt eller rett og slett at du bruker feil produkter. Det er også ganske vanlig å ha fet hud i ungdomsårene. I denne perioden produserer huden mer testosteron, noe som fører til en ubalanse i huden.

Hvordan pleie fet hud?

Det er ikke uvanlig at de med fet hud overbehandler huden, men enten for sterke eller for mange produkter. Du må huske at målet med hudpleie er å holde huden i balanse og hindre utbrudd av urenheter.

Det er derfor svært viktig å fukte huden. Å tørke ut huden er ingen god idé, da det ofte kan ha motsatt av ønskelig effekt. Velg produkter som balanserer oljeproduksjonen og som er spesielt utviklet for fet hud. Det kan også være lurt å tenke litt på kostholdet. Tilfør flere matvarer som inneholder sunt fett, som for eksempel avokado, nøtter og fet fisk.

Hudpleietips til fet hud

  • Rens huden godt hver morgen og hver kveld
  • Bruk en dagkrem med fuktighet og mattende ingredienser – uten oljer
  • Bruk sminke som er tilpasset fet hud. Oljefri foundation og pressede mineralprodukter er gode valg dersom du har fet og uren hud
  • Bruk ansiktsmaske en gang i uken. Denne kan du lage selv med honning, sitron, eggehvite og naturell yoghurt

Les også: