Gi huden ny glød

Vil du starte dagen med frisk, glødende hud, bør du faktisk starte kvelden før. Her får du rådene for hvordan du får hud som gløder.

Bad: Gode morgenrutiner kan gi huden glød.

Når det nærmer seg sengetid bør du starte med å fjerne all sminke grundig. Alle vet at man skal gjøre det, men ikke alle er like nøye hver gang. Ikke la sminkerester bli liggende på huden.

Dersom du velger å ikke fjerne sminken i det hele tatt, vil porene dine tette seg, og du kan få kviser. Sover du med maskaraen på, kan det føre til midlertidig betennelse og hevelse.

Etter at du har fjernet sminken kan du følge opp med en toner. Denne frisker opp, lukker porene og stabiliserer pH-verdien i huden din, slik at den blir mer mottakelig for nattkremen du påfører etterpå. Nattkremen skal være fuktighetsgivende, og tilpasset din hud.

Plei hele kroppen

Det er lurt å skifte putevar ofte, da skitt kan bli liggende og forårsake irritasjon og kviser i huden.

Ikke glem hender og føtter før du legger deg! Det kan være lurt å ha både hånd- og fotkrem liggende i nattbordsskuffen, så har du begge deler lett tilgjengelig. Alle vet hvor vanskelig det er å stå opp for å hente noe når man ligger godt til rette under dyna.

Det kan også være lurt å tilføre fuktighet til huden på armer og bein med jevne mellomrom også – særlig i de kalde vintermånedene, når huden er utsatt for å bli dehydrert.

Gode morgenrutiner

De fleste starter morgenrutinene sine i dusjen, men du kan gjerne begynne med ansiktsdamp – om du har tid, selvfølgelig. Det du gjør da er å koke opp vann, og for eksempel helle det over i en balje. Tilsett gjerne noen dråper med olje. Legg et håndkle over hode og skuldre, og stå med ansiktet rett over baljen. Fem minutter er nok. Ta litt kaldt vann i ansiktet når du er ferdig.

Bruk en ansiktsrens for å fjerne skitt, olje og bakterier fra huden din. Det stimulerer blodsirkulasjonen i ansiktet, og gir deg en fin glød. Du bør bruke et renseprodukt tilpasset din hudtype. Når du skal tørke ansiktet ditt skal du klappe forsiktig med et rent håndkle – unngå å skrubbe kraftig.

Bruk fuktighetskrem og riktig sminke

Påfør en god fuktighetskrem, som holder huden myk og glatt. Bruk fuktighetskremen i hele ansiktet, og på halsen. Vær ekstra oppmerksom på områdene rundt øynene og leppene.

Når fuktighetskremen har trukket seg godt inn i huden, kan du legge på sminke. Bruk sminke som er snill mot huden din, og ikke tetter porene dine. Naturlig kosmetikk er veldig bra for huden. Det er lurt å ta imot anbefalinger, men husk at sminke som fungerer kjempebra for noen, kan være helt feil på din hud. Det beste er bare å prøve seg frem.

Det er altså mye du kan gjøre for å holde huden sunn og frisk. Disse rutinene, sammen med et sunt kosthold, vil gjøre underverker for huden. Husk også å drikke masse vann!

Flere tips finner du her: