4 ting som kan gi rød og irritert hud

Har du en sensitiv hudtype, er du mest sannsynlig kjent med rød og irritert hud. Ulike faktorer kan være årsaken til sensitiviteten. Her har vi samlet fire ting som kan irritere huden din.

Bruker du for mange eksfolierende produkter kan du få rød og irritert hud.

1. Du bruker for mange eksfolierende produkter

Ansiktsskrubb og peeling kan irritere huden og gjøre de øvre blodkarene mer utvidet og synlig. Dette resulterer igjen i mer rød og irritert hud.

2. Du bruker feil hudprodukter

Mange foretrekker å bruke naturlige produkter enn produkter med kjemiske sammensetninger. Det er ikke alle tilfeller dette er en god idé. Grunnen til dette er at selv om et produkt er basert på naturlige ingredienser, kan pH-verdien fortsatt være feil når det kommer til huden din. Bruk produkter som er tilpasset følsom og sensitiv hud.

3. Du tror sol vil løse problemet

I forsøk på å skjule den røde huden, er det mange som tyr til soling og tror at brunfargen vil dekke dette. Dessverre vil dette kun gjøre huden mer rød og irritert. Har du en sensitiv hud bør du følge solvettreglene: Smør huden ofte og rikelig med solkrem – helst faktor 30, ta pauser fra solen og hold hodet i skyggen. Og beskytt kroppen med klær, solbriller og hatt.

4. Du bruker feil renseprodukter

Det er viktig å rense huden, spesielt før du legger deg. Men bruker du feil produkter kan huden bli enda mer rød. Dersom huden din føles stram og irritert etter rengjøringen, bør du vurdere å bytte produktene du bruker.

Ansiktsprodukter for sensitiv hud

Dr Greves ansiktsserie består av milde og skånsomme produkter laget for sensitiv hud. Alle produktene er parfymefrie og har en dokumentert effekt for nordisk klima. Serien består av ansiktsservietter og micellar rensevann som skånsomt fjerner sminke og etterlate huden sunn, myk og oppfrisket.

I tillegg har serien en ansiktskrem for sensitiv hud med fuktighetsgivende, beroligende og beskyttende ingredienser. Den er spesielt tilpasset sensitiv hud som lett blir irritert.

Les også: