Dette vil barnas hud elske

Bløte hender og silkemyke kinn – barnas hud har en helt egen mykhet, og må beskyttes deretter. Med disse rådene er ikke kløende hud lenger et problem.

Dr. Greve sensitiv produkter. FOTO

Små barn har en sartere hud enn voksne, som kommer av at hudens ytterste lag er tynnere. I tillegg er mange av hudens beskyttelsesmekanismer enda ikke fullt utviklet.

Kløe og svie

Ettersom babyer og barn har mer sensitiv hud enn voksne, blir de oftere utsatt for irritasjon. Dette kan komme til syne i form av tørre områder, kløe og sprukken hud. Barn klarer ofte ikke la være å klø på de utsatte områdene, som i mange tilfeller kan utvikle seg til ubehagelige og sviende sår. Barn med ekstra sensitive hudtyper kan også utvikle eksem både på kropp og i ansikt.

Huden blir sterkere når barna blir eldre, og allerede fra seks års alderen vil den være betydelig mer motstandsdyktig enn i livets første år.

Dr. Greve er mild mot barnas hud. FOTO

Riktig pleie av barnas hud

Dersom babyen eller barnet er plaget med irritert hud av ulikt slag, bør både bading og dusjing begrenses til annenhver eller hver tredje dag. Vann og sterk såpe kan være med på å tørke ut huden, og dermed gjøre den mer irritert. Benytt milde og næringsgivende produkter uten fargestoffer og parfyme. Et mildt renseprodukt for kropp og hår vil skåne mot uttørking og irritasjon av huden.

Huden kan reagere dersom du bruker feil produkter eller for mye såpe. Til babyer og barn med sensitiv hud, anbefaler vi parfymefrie hudpleieprodukter og vaskemidler til tøyvasken. Litt babyolje i badevannet kan hindre at huden tørker ut. Pass på å ikke bruke for mye olje, da babyens hud kan bli glatt og vanskelig å holde i.

Sensitiv hudpleieserie, mild mot barnehuden

Dr. Greve Sensitiv er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, og med sine milde ingredienser egner den seg perfekt også for babyer og barn. Dr. Greve Sensitiv Dusjgelé til kveldsvasken er et supert alternativ til følsom hud, og kan etterfølges av Sensitiv Body Lotion. Alle produktene i serien er spesielt utviklet for ekstra tørr og sensitiv hud.

Flere gode hudpleietips får du her: