Mørke ringer under øyne? Disse tipsene kan hjelpe

Mørke ringer under øyne avslører ofte at du ikke har fått skjønnhetssøvnen din eller ikke prioritert væske og sunn mat. Små justeringer i hverdagen kan bidra til å oppnå et friskere utseende uten mørke ringer.

Vann og sitrusfrukt for mørke ringer under øynene.

Den tynne huden under øynene reagerer selv på den minste ubalanse, noe som gjør det lett å se de mørke blodkarene under huden. Du trenger ikke bruke lang tid på sminke dem vekk hver morgen, med noen små endringer i rutinene dine kan du få stor effekt.

1. Drikk nok vann

Når kroppen er dehydrert holder den væske i deg, og derfor føler du deg mer oppblåst og hoven i ansiktet. Det er derfor lurt å fylle på vannglasset flere ganger – helst så mange ganger at du får i deg to liter vann daglig. Drikk gjerne vann før sengetid også slik at du ikke blir dehydrert om natten der det er flere timer uten væskeinntak.

2. Få nok søvn

Mangel på søvn bidrar til at de store blodkarene under øyne blir enda tydeligere. Derfor bør du prioritere nattesøvn, og helst få åtte timers søvn hver natt. Et annet godt tips, dersom du er plaget av hovne øyeområder om morgenen, er å sove på rygge med en ekstra pute så hodet er høyt.

3. Få i deg nok vitamin C

Den tynne huden under øyne er mindre elatisk enn resten av ansiktshuden, og en av tingene som kan hjelpe med dette er inntak av proteinkollagen. Vitamin C hjelper kroppen med produksjon av kollagen. Derfor bør du spise mer mat som er rik på vitamin C. Eksempler på dette er frukt, særlig appelsin og andre sitrusfrukter, nypotet, paprika, brokkoli, spinat, tomat, kålrot og bær.

4. Kjøl ned huden

Om morgenen når øyne ser ekstra hovne ut, kan du ta kjøle ned huden med hjelp av isbiter pakket i en klut eller et par kalde agurkskiver. Dette vil føre til at hevelsen faller, noe som fører til at blodårene trekkes sammen.

5. Husk solkrem

Hos noen bidrar pigmentering til fargeforandring i øyeområdet. Gjør det derfor til å vane å bruke solkrem, slik at pigmenteringen ikke forverres. Bruk gjerne en solkrem til ansikt og øyne som er tilpasset tynn og sensitiv hud rundt øyne. Og husk solbeskyttelse for resten av kroppen også!

Flere hudpleietips fra Dr. Greve: