5 råd for god intimhygiene

I likhet med resten av huden trenger intimområdet også pleie – men det er noen forskjeller mellom den intime sonen og resten av huden. Derfor gir vi deg fem råd for god intimhygiene.

Dr. Greve intimsåpe for god intimhygiene.

1. Unngå overdreven dusjing

Det er ingen tvil om at du bør dusje etter en treningsøkt eller om du merker at du begynner å lukte, men overdreven dusjing kan forstyrre kroppens naturlige forsvarsmekanismer. Kroppens naturlig flora, det vil si slimhinner med bakterier som hjelper oss å holde andre bakterier unna, kan ødelegges av for mye vasking.

2. Unngå såper med høy pH-verdi

Vanlig såpe inneholder ofte sterk parfyme og andre uønskede komponenter som ikke burde nærme seg underlivet. Unngå derfor såpevask som kan forstyrre pH-balansen, sterke såper som kan gi kløe og intimspray som ofte er helt unødvendig og kan gi irritasjon i underlivet.

3. Bruk såpe og vann med måtehold

Huden i underlivet er mer følsom enn huden ellers, og derfor er det viktig å bruke produkter som er tilpasset den intime sonen. Men det er også viktig å huske at underlivet er mer følsomt mot uttørking, noe som kan gi kløe og svie. Bruk derfor både såpe og vann med måtehold.

4. Ikke bruk såpe og vann opp i skjeden

Skjeden renser seg selv innvendig, og der finnes det bakterier som har i oppgave å holde skjeden ren. Disse bør ikke vaskes bort og derfor er det ikke anbefalt med noen form for såpe opp i skjeden. Når du skal vaske underlivet, kan du ta litt intimvask i hånden og vaske forsiktig hudfoldene – og skyll godt etter.
I likhet med såpe, så skal heller ikke vann direkte opp i skjeden – den renser seg selv!

5. Unngå klær som strammer

For stramme klær kan føre til at du svetter raskere, og vil holde på fuktigheten som igjen fører til lukt i underlivet. Unngå derfor tettsittende klær og det kan også være en god idé å bytte til undertøy av bomull. Årsaken er at bomull er et naturlig materiale som puster bedre og gir god luftsirkulasjon til underlivet.

Dr Greve Sensitiv Intimvask er utviklet spesielt for daglig vask av underlivet og har en pH-verdi på 3,5. Den har en deilig, myk konsistens, diskret duft av renhet og etterlater en frisk og behagelig følelse.

 

Produkter til intimpleie: