pH 3,5 bevarer underlivets pH-balanse

God kjennskap og ikke minst kunnskap om underlivet er viktig for helse og velvære. Du vet kanskje hvilken pH-verdi underlivet bør ha, men vet du hvorfor? Dette bør du vite om den kvinnelige intimsonen.

Dr. Greve intimvask som bevarer PH-verdien i underlivet.

Hva er pH?

Det var først på starten av 1900-tallet at pH først ble definert. Det var den danske kjemikeren Søren Sørensen, som ledet den kjemiske avdelingen ved Carlsberg Laboratorium i København, som ønsket en måte å finne ut av surheten i drikkevarer på. Og dermed ble pH definert i 1909.

pH er et mål som viser hvor hvor surt eller hvor basisk en væske, eller vannløsning, er. Skalaen går fra 1 til 14, der løsningen er sur når pH ligger mellom 1 og 7, løsningen er baskisk når pH ligger mellom 7 og 14 – og løsningen er nøytral når pH er 7.

Hvilken pH-verdi har underlivet?

Mens vann er pH-nøytralt og har en pH på 7, har kvinner bakterier og mikroorganismer i skjeden som sørger for å holde underlivet rent. Disse lever naturlig i balanse med hverandre og enkelte av bakteriene produserer også melkesyre.

Melkesyrebakterier er blant de viktigste, gode bakteriene i underlivet, og disse sørger for at miljøet i skjeden er surt. Normalt ligger pH-verdi på mellom 3 og 4.

Skadelige bakterier trives ikke i et surt miljø, men skulle pH-verdien endre seg kan det resultere i at bakteriene formerer seg og gir ubalanse i underlivet. Dette kan føre til svie, kløe og bakterielle infeksjoner.

Hva er årsaken til endring av pH-verdi i underlivet?

Flere faktorer kan påvirke endringer av den normale bakteriefloraen i skjeden og dermed endre pH-verdien. Dette kan være årsaken til endringer:

Legemidler: Legemidler som antibiotika dreper bakterier – ikke bare de uønskede, men også de som er nyttige for å holde skjeden frisk. For å unngå dette finnes det produkter som stimulerer vekst av nyttige bakterier, og kan ta både under eller etter en antibiotikakur.

Samleie: Etter samleie kan du ofte merke en litt sterk lukt. Årsaken til dette er at sæd er basisk og har en pH-verdi på omtrent 7-7,5. Om sæd blir liggende i skjeden over lang tid vil dette forhøye pH-verdien og stimulere vekst av uønskede bakterier.

Reduksjon i østrogennivået: Både amming og overgangsalder kan redusere antall laktobasiller, det vil si melkesyre, og føre til økning av pH. For å unngå dette finnes det prebiotiske produkter som kan stimulere vekst av de nyttige bakteriene og opprettholde underlivets balanse.

Vanlig såpe med høy pH: Sterkt parfymerte såper kan forstyrre pH-balansen i underlivet, og dermed gi ubehag som kløe og svie. Underlivet bør ikke heller utsettes for overdreven vask. For å bevare underlivets balanse bør du bruke produkter tilpasset den intime sonen.

Dr Greve Sensitiv Intimvask inneholder melkesyre som bidrar til å bevare den naturlige lave pH-balansen i underlivet. Den er dermatologisk testet på sensitiv hud og etterlater en frisk og behagelig følelse. Intimvasken finnes også i parfymefri versjon. 

Flere gode tips: