Ny og bedre for miljøet

Nå kan du handle ansiktskremen din i dagligvarebutikken med god samvittighet – emballasjen til Dr. Greves ansiktskrem blir mer miljøvennlig.

Dr. Greve Ansiktskrem. FOTO

Vi i Dr. Greve jobber hele tiden for å bli mer bærekraftig, og nå kommer ansiktskremen i en helt ny forpakning der alle deler kan resirkuleres. Bra for huden, bedre for miljøet!

Sparer 15,5 tonn plast med nytt design

Ansiktskremen har fått nytt design på krukken, og selv om den kanskje ser mindre ut enn før inneholder den akkurat samme mengde krem. I tillegg til å oppta mindre plass på baderomshyllen er krukken laget i resirkulert plast. Krukken som tidligere ble brukt var sammensatt av mange ulike plasttyper, noe som gjorde at den i praksis ikke var resirkulerbar. Med det nye designet kan alle emballasjekomponenter resirkuleres, samtidig som den sparer miljøet for mye plast.

At det spares mye plast merkes også på vekten til krukken. Den er så lett at du kan ta den med i håndvesken og er også topp i håndbagasjen på reise. Den tidligere krukken veide totalt 76 gram uten krem, mens den nye veier kun 14 gram. Det vil si at det er kuttet 62 gram med unødvendig plast. Ettersom Dr. Greve Ansiktskrem er en av Norges bestselgende kremer, blir det redusert store mengder plast med designendringen.

Ut ifra salgstallene vil det si at Dr. Greve vil spare miljøet for hele 15,5 tonn plast per år, bare på dette ene produktet.

Alt kan resirkuleres

Esken rundt krukken sitter som støpt, noe som gir optimal transport. Det er ikke lagt inn dobbel bunn eller side. At esken er tilpasset størrelsen på krukken gjør at det ikke transporteres luft med produktet. Det betyr at det trengs færre biler enn tidligere for å transportere samme mengde krem, som igjen betyr mindre utslipp.

Den nye krukken til ansiktskremen består av tre bærekraftige deler: selve krukken, som er laget i resirkulert PET, og et lokk laget av PP, en beskyttende forsegling i aluminium som kan kildesorteres som metall, og esken som kremen kommer i kan, selvfølgelig, kildesorteres som papp.

Hva er PET?

Materialet i krukkene er laget av PET-flasker fra drikkevarer – med andre ord flasker du selv har pantet. Disse flaskene går gjennom en resirkuleringsprosess som gjør at det samme materialet kan brukes om og om igjen. Med dette er vi et skritt nærmere en sirkulær økonomi der vi kan bruke allerede eksisterende ressurser i nye varer.

Men det er ikke bare at krukken er blitt mer bærekraftig som er grunnen til at du skal velge Dr. Greve. I tillegg til å være bra for miljøet er også kremen en god følgesvenn for tørr vinterhud.

Hvorfor velge Dr. Greve

Dr. Greve ansiktskrem gir rikelig med fukt til huden og lindrer umiddelbart tørr vinterhud. Kremen inneholder vitamin A og vitamin E. Vitamin A fornyer huden og gjør den ekstra god og myk, mens vitamin E er en kraftig antioksidant som beskytter huden.

Ansiktskremen er dermatologisk testet, har dokumentert effekt og passer for normal til tørr hud. Den er også spesielt utviklet for nordisk klima. Bruk kremen daglig etter å ha rengjort ansikt og hals for godt hydrert hud. Konsistensen føles lett og etterlater huden frisk som etter en dukkert på en deilig sommerdag. Den har en mild og deilig duft og er den perfekte hverdagskremen, samtidig som den legger seg godt under make-up til fest.