Slik tar du morgenstellet raskt

Om morgenen er minuttene dyrebare, og det er mye du skal rekke. Selv om du har dårlig tid bør du unne deg noen minutter til å gi huden din den pleie den behøver. Her får du gode råd til et raskt morgenstell.

Når vekkerklokken ringer, har de fleste av oss et ganske stramt program før vi stormer ut døra – kanskje du også har med barna på slep. En kjapp dusj, påkledning av store og små, en brødskive i hånda, og så er man klar. Eller i alle fall nesten. Husk at også huden trenger litt stell på morgenkvisten, og hvis du har gode rutiner er det kun kort tid du trenger å sette av til hudpleie.

Bruk natten til pleie

Ved bruk av en god nattkrem vil huden få nødvendig pleie mens du sover, men da er det viktig å huske at huden utsondrer avfallsstoffer som må renses bort om morgenen. Er du usikker på din egen hudtype eller hudtilstand, kan du på gode tips på en hudpleieklinikk eller et parfymeri. Det er nemlig viktig at produktene er tilpasset akkurat deg.

Husk solfaktor

Etter rensingen bør du smøre deg inn med en god og beskyttende dagkrem.

Tenk også på solfaktor. Solfaktor er spesielt viktig når du oppholder deg utendørs – dette tipset gjelder egentlig uansett vær og årstid. Inne kan du bruke en dagkrem som beskytter mot stråling fra lysstoffrør, pc og forurensning. Smør dessuten resten av kroppen med en krem som tilfører huden fuktighet.

Fjern døde hudceller

I tillegg kan du gjerne peele huden eller bruke en hampvott et par ganger i uken slik at du får bort de døde hudcellene. Aller helst bør du gi både kroppen og ansiktet denne pleien.

Det kan også være fordelaktig å bruke en ansiktsmaske innimellom, og hvilken maske du skal velge avhenger av hva du vil oppnå. Det finnes for eksempel masker som gir næring, som hjelper mot akne og som strammer opp huden. Noen skal sitte på noen få minutter, mens andre kan sitte på over natten. Les godt på forpakningen om hvordan du skal bruke den.

Tenk kvalitet

Tidsklemma trenger med andre ord ikke å påvirke den pleien du gir huden din. Kroppens største organ både fortjener og trenger en enkel rensing og et lag krem hver morgen, og dette er vel investerte minutter i din travle hverdag. Da bevarer du en frisk og fin hud lenge.

Flere tips får du her: