Intimbarbering: Få best resultat, uten irritasjon

Hvordan barbere underlivet – og hvordan få bikinilinja helt glatt? Ikke minst, hvordan unngå røde prikker (nupper) og kløe etter barbering? Alt dette, og mer, skal du få gode råd om.

Dr. Greve shaving cream for intimbarbering.

Mange ønsker seg en glatt bikinilinje før de skal ta på badetøy og sprade rundt i det varme været. Andre vil ha en stelt intimsone året rundt for å føle seg vel. Uansett hva grunnen din for intimbarbering er, så er det viktigste hvordan du gjør det.

Huden rundt underlivet er veldig følsom, og røsker du over med den første høvelen du kommer over, er det høy sannsynlighet for at hårsekkene og huden blir irritert, rød og nuppete. For å unngå dette, og få et vellykket resultat, kan du følge disse 5 gode rådene når du skal barbere underlivet.

1. Rengjør området som skal barberes

God tid = godt resultat. Ikke begynn å barbere deg rett før du skal ut døra. Det beste tipset er å alltid vaske og mykgjøre området du skal barbere. Her er det også veldig viktig å bruke såpe som er tilpasset underlivet og ikke forstyrrer balansen eller irriterer huden.

Dr. Greve Intimvask har en pH-verdi på 3,5 og er spesielt utviklet for daglig vask av underlivet. Såpen har en deilig, myk konsistens, diskret duft av renhet og etterlater en frisk og behagelig følelse – og er selvfølgelig dermatologisk testet på sensitiv hud.

2. Bruk alltid ren høvel

For å redusere eventuell irritasjon er det viktig at barberbladet du bruker ikke er gammelt og sløvt. Skift heller bladet i høvelen en gang for mye, enn å bruke en uskarp barberhøvel. Det gir det beste resultatet.

Rengjøringen er også viktig, så skyll den alltid i varmt vann etter bruk.

3. Bruk barberingskrem

Husk å bruke gel, skum eller krem som er tilpasset intimområdet. Det vil gjøre barberingen lettere, og kan i tillegg redusere irritasjon.

Dr. Greve Intim Shaving Cream er tilpasset sensitiv hud og har en mykgjørende effekt på både hud og hår i underlivsområdet.

4. Barber i samme retning hårene vokser

Ekspertene er klare: Det beste er å barbere med hårene. Huden og hårsekkene i intimsonen kan lett bli irritert, og det kan være en del røde prikker og kløe etter barbering. Køen og prikkene skyldes at huden er irritert og at de avkuttede hårene kan gnisse.

Derfor bør en alltid prøve å unngå å irritere huden. Ved å barbere motsatt av hårenes lengderetning, kan du risikere å få irritasjon i huden, inngrodde hår og kutt. Prøv også å unngå for mange repetisjoner med høvelen.

5. Rengjøring og fukt etter intimbarbering

Når du barberer underlivet vil det også føre til at noe av hudens naturlige fettstoffer fjernes. Derfor bør du også pleie huden etter barbering – ikke bare vaske bort overflødig såpe. Tilfør derfor fuktighet for å styrke huden og ikke minst, holde hudbarrieren intakt.

Dr. Greve Intim After Shave Balm reduserer forekomsten av røde prikker etter intimbarbering. Den er tilpasset sensitiv hud, beroliger huden og gjør den myk etter barbering.

Raske tips til intimbarbering

  • Sett gjerne intimbarberingen til kveldstid
  • Vask og mykgjør området før barbering
  • Bruk barberingskrem som er tilpasset underlivet
  • Rengjør godt etter, og tilfør fuktighet til området
  • Unngå syntetisk undertøy det kan gjøre deg klam og utsatt for nupper
  • Velg gjerne bomullsundertøy som ikke strammer og gnager noen dager etter barbering.

Flere gode råd fra Dr. Greve: