Unngå irritert hud på badeferie i utlandet

Sydenklima kan føre til irritert hud. Her får du vite hvorfor, og hvordan du kan forebygge irritasjon av huden på badeferie.

Dr. Greve Aloe produkter. FOTO

Etter en årstid preget av mange lag med klær og lite direkte sollys, er huden ekstra disponibel for ytre påvirkninger. En lys nordisk hudtype er skapt for et nordisk klima, og skal du på ferie kan den stekende sydensola ofte bli i sterkeste laget og føre til irritert hud. Pass godt på når familien reiser til utlandet, og hold et ekstra øye på barnas sarte barnehud.

Vår aller beste råd til familier som skal til sydligere strøk, er å bruke høy solfaktor. Alle bør vise aktsomhet i første møte med solen etter en lang vinter. Har du en typisk lys, nordisk hudtype som ikke tåler solen så godt, bør du bruke høy solfaktor med SPF 30-50, med beskyttelse for både UVA og UVB-stråler.

Unngå også å være i direkte sol for mange timer av gangen, og husk at solen på sitt sterkeste er rundt klokken 12 til klokken 14.

Sensitiv barnehud er tynnere enn de voksnes, og har i tillegg utviklet lite pigment. Dette gjør dem ekstra utsatt for solbrenthet, og de bør derfor smøres med solkrem av høy faktor. Gjenta påføringen ofte, da bading, aktivitet og lek minsker kremens beskyttelse. Spedbarn bør holdes helt borte fra direkte sollys.

Fuktighet og pleie

Har ulykken først vært ute og huden har blitt irritert, er det viktig å begrense skadene. Solbrent hud, som navnet tilsier, er brannskadet av UV-stråler.

For solbrenthet anbefaler vi å bruke lindrende og avkjølende produkter som gir masse fuktighet. Dr. Greve Aloe  vera 97% er et helt supert produkt til dette formålet. Aloe vera er en tropisk plante i aloefamilien, og har blitt brukt på hud i århundrer på grunn av sine lindrende og legende egenskaper. Aloe vera er perfekt for øm og rød hud som har vært for lenge i solen.

Sørg for å gi huden nok fuktighet, da solens stråler påvirker bindevevet og har en uttørkende effekt. Dr. Greves bodylotion med ren Aloe vera virker både avkjølende og forfriskende, og vil gi huden den viktige fuktigheten som trengs.

Når man har en hud som har fått for mye sol gjelder det å holde seg i skyggen. Det er imidlertid viktig å påpeke at solbrenthet skaper en permanent skade i huden. Uansett hva slags produkter du bruker, er solskader ikke-reversibelt  – ha derfor solvett med på turen.

Flere gode tips får du her: